Slika strani
 

Prenašaj sporočilo, ne virusa!

 
EMCDDA
 

powered by Surfing Waves

 
Prispevajte 0.5%
 

 
Nabor besed
 

Poleg iskanja na straneh spletne strani društva Svit, si lahko ogledate tudi nabor besed iz vseh strani svit-kp.org.

 
Zemljevid strani
 

 
Pišite nam
 

Za vprašanja, nasvete ali morebitne pripombe, smo dosegljivi vsak dan 07- 14 na naslovu Ljubljanska 6, Koper, po telefonu 05-626-00-11 ali po emailu drustvo_svit@t-2.net


Slike iz Svitovega foruma

 
Facebook všečki
 

 
Koledar
 

 
Arhiv
 

Objavljeno pred leti
Obvestila starejši od pol leta

 
Kontakt
 


Naslov: Ljubljanska cesta 6, p.p. 1052,
Strokovna vodja: 064-150-070 (Petra N)
Terensko delo: 031-296-930 (Samo N.)
DZD: 064-150-014 (Maja F.)
Pisarna: 064-233-998
Email: drustvo_svit@t-2.net

 
Fibroscan in testiranje HCV
objavljeno: 11. 12. 2018

Fibroscan in testiranje na HCV

V torek 27.novembra nas je obiskala ekipa iz infekcijske klinike Ljubljana v spremsvu Eli Zamernik iz društva Stigma, kjer so se ob podpori Ministrstva za zdravje odločili pridružiti akciji Vseevropskega tedna testiranja na HCV v letu 2018. Projekt testiranja v Sloveniji se je izvedel v sodelovanju z Društvom Slovenija HEP ter ob strokovni in vsebinski podpori Klinike za Infekcijske bolezni in vročinska stanja – UKC Ljubljana in Inštituta za mikrobiologijo Medicinske Fakultete v Ljubljani. Testiranja v Dnevnem centru društva Svit se je udeležilo okoli 20 posameznikov. Rezultate testiranja bodo dobili posredovane preko šifer, kar zagotavlja anonimnost testiranja. Poleg testiranja krvi, je bila ekipa opremljena s fibroscanom, ki je namenjen diagnosticiranju stanja jeter in nadomešča invazivno metodo punkture jeter. Uporabniki lahko na neboleč način izvejo v kakšnem stanju so njihova jetra in kako nujno je začeti z zdravljenjem oz. spremeniti življenski stil, manj obremenjajoč za omenjen organ.

Fibroscan uporablja napredno tehnologijo ultrazvoka, ki omogoča zaznavo kompaktnosti jetrnega tkiva. Iz informacije trdote jeter je možno zaključiti v kateri fazi fibroze oz. ciroze jeter je posamezen pacient.

Po besedah izvajalcev akcije je bili društvo Svit med bolj uspešnimi pri motiviranju in spodbujanju uporabnikov s čimer smo si zaslužili pohvalo. Hvala tudi društvu Stigma in vsem sodelujočim za njihov prispevek.

Fibroscan in testiranje na HCV

Ekipa IKL v spremstvu Eli Zamernik iz Društva Stigma Dogodek je bil v sklopu vseevropskega tedna testiranja na HCV Eden od 20, ki so se udeležili akcije Pregled s fibroskanom free lightboxby VisualLightBox.com v5.7